امروزه تمام کارخانجات و صنایع برای بازدهی فوقالعاده، از فناوریهای مدرنی استفاده مینمایند تا علاوه بر بالابردن کیفیت کارها، پیشرفت چشمگیری داشته باشند. حفظ تغییرات دما در بسیاری از صنعتها حائز اهمیت است، بنابراین باید از سیستمهایی مانند تبدیل کنندههای حرارت بهرهمند شوند تا علاوه بر بهینه سازی مصرف انرژی، حداکثر بازدهی و کمترین مشکلات عملیاتی را داشته باشند. مبدل حرارتی یا همان تبادل کننده گرما بین سیالات مختلف، دستگاهی است که امروزه در صنعت، کاربردهای گوناگونی دارد. برای اینکه سیالات در سطح وسیعتری پخش شوند، مبدلهای سری APV طراحی شدند. ریچارد سلیگمن در سال ۱۹۱۰ اولین مبدل صفحهای را ساخت. این دستگاه نسبت به مدلهای دیگر کارایی خاصی دارد و از اهمیت ویژهای برخوردار است. در سال۱۹۲۳ کمپانی APV فعالیت خود را آغاز نمود و انواع مبدلهای حرارتی را به بازار عرضه کرد.
علاوه بر توسعه جریان سیال و انتقال حرارت، APV توجه خاصی به تحقیق و نگهداری مبدلهای حرارتی صفحهای و میزان دوام واشرهای صفحهای نشان میدهد. جنس صفحات از فولاد ضد زنگ، آلیاژ نیکل، تیتانیوم، آلیاژ پالادیوم تیتانیوم است که برای کار با مایعات مختلف بسیار مناسب میباشد. امروزه کاربرد مبدلهای سری APV بسیار گسترده شده و جهت گرمایش، سرمایش، تبخیر سازی چندین فرآیند و متراکم سازی در صنایع مختلف از این وسیله استفاده میکنند. مبدل سری APV از پرکاربردترین مبدلهاست که در ۳۴ شکل گوناگون به تولید میرسد و دارای ۶۰ مدل پلیت متفاوت است. این مدل از مبدل پوسته لولهای بسیار کوچکتر میباشد و صفحات آن موجب میشود که سیال به راحتی به جریان بیفتد و سطح تبادلات گرمایی افزایش یابد. در ادامه مقاله سعی داریم ویژگیهای برتر و موارد مصرف این تبدیل کننده حرارت را به طور کامل بیان کنیم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
اگر قصد خرید انواع مبدل حرارتی را دارید برای دریافت قیمت مبدل حرارتی بر روی لینک کلیک کنید.
مبدل سری APV چیست؟
این مبدل صفحهای نقش مهمی در حداکثر سازی انرژی مصرفی در تبادلات گرمایی ایفا میکند. این دستگاه به گونهای طراحی شده است که در صنایع، پالایشگاهها و نیروگاهها از آن بهره میبرند. صفحههای APV برای گرم کردن، سرد کردن، متراکم کردن و تبخیر انواع سیالات ساخته شده است. این مبدل حرارتی صفحهای انواع مختلفی دارد: مدل گست دار معروفترین آنها میباشد. گسکت در واقع همان واشری هست که دور تا دور پلیتها حرارتی قرار میگیرد و آنها را به خوبی به یکدیگر متصل میکند. گسکت، با تغییر مسیر سیال سبب توزیع آن در بین صفحات میشود.
اکنون نحوه کارکرد این دستگاه را با مثالی برای شما شفافتر میکنیم. فرض کنید یک مبدل حرارتی دارید که بین دو سیال سرد و گرم قرار گرفته است. سیال گرم نیاز به خنک شدن دارد و سیال سرد باید گرمتر شود. دمای سیال گرم صفحه مبدل را گرم کرده و این گرما را به جریان سیال سرد منتقل میکند. در نهایت دمای سیال سرد افزایش مییابد در حالی که دمای سیال گرم کاهش مییابد. این نوع سیستم تبادل گرمایی در دستگاههای گوناگونی مانند کندانسور، دیگ بخار، مولد بخار، کورهها، اپراتور، رادیاتور، خنک کن و گرم کن روغن، پیش گرمگن فن کویل و تبخیر کنندهها مورد استفاده قرار میگیرد.
انواع مبدل حرارتی سری APV
این دستگاه به دلیل کارایی بسیاری که دارد، در انواع مختلفی طراحی شده است. در ذیل مدلهای گوناگون سری APV را بیان کردهایم.
- مدل apv سری DX که به طور اختصاصی برای مارکت تبرید dx ساخته میشود و توزیع مایع به صورت افقی انجام میگیرد. این سیستم قابلیت اضافه کردن پلیت را دارد.
- سیستم Apv paramine که جهت فرآیندهای گازی و دمای بسیار زیاد بهرهبرداری شده و نسبت به مدلهای قبلی ویژگیهای فوقالعادهای دارد. این مبدل از نشتی گاز جلوگیری میکند.
ویژگیهای مبدلهای سری APV
مهمترین دلیل کارآمدی این دستگاه، صفحات آن میباشد. این صفحهها کاملاً ساده طراحی شدهاند، اما هر پلیت از مشخصههای مهندسی شده جالبی برخوردار است. مبدل سری APV مزایای متعددی دارد از جمله:
- سرویس کردن آن کاملاً راحت است و اگر نیاز به جایگزینی صفحه پیدا کردید، جداسازی آن بسیار آسان میباشد و قسمت پشتی صفحه را میتوان به راحتی باز کرد.
- امروزه کاربرد مبدلهای سری APV در صنایع مختلفی مانند صنعت غذایی و بهداشتی به دلیل وزن کمی که دارند، در حال افزایش میباشد. این نوع مبدل فضای بسیار کمی را اشغال میکند. با توجه به اندازه فوقالعادهای که دارد، نسبت به بقیه مدلها بسیار کارآمدتر است.
- نکته جالب توجه این است که بر خلاف سایر مبدلهای حرارتی پوسته لولهای، زمان جداسازی نیاز به فضای اضافی ندارد.
- برای تغییر ظرفیت دستگاه میتوانید تعداد صفحات را کم یا زیاد کنید.
- متریال به کار رفته در این وسیله ضد زنگ میباشد و از استیل، تیتانیوم و پالادیوم ساخته شده، به همین دلیل در مقابل خوردگی هم بسیار مقاوم است.
- راندمان بالای کاری، انعطاف پذیری در ساختار، مقرون به صرفه بودن، وزن پایین و فضای کاری کمتر از دیگر مزایای این مبدل پر طرفدار میباشد.
برای دریافت مشخصات و خرید محصولات آلفالاوال کلیک کنید.
کاربرد مبدلهای سری APV در صنعت
اگر به دقت مطلب امروز را مطالعه کرده باشید، کاملاً با مبدل APV آشنا شدهاید. در این دستگاه تبادل حرارت بین سیال گرم و سرد از طریق سطوح نازک فلزی انجام میگیرد. قیمت مبدل حرارتی به عواملی وابسته است و بر طبق نوع سیال و کارایی، تعرفه آن مشخص میگردد. حال قصد داریم در مورد کاربرد مبدلهای سری APV توضیحاتی را به شما ارائه دهیم. موارد مصرف این دستگاه عبارتند از:
- صنایع غذایی
- صنایع دریایی
- صنایع شیمیایی
- صنعت فولاد سازی
- لبنیات
- تولید نوشیدنیها
- کشتی سازی
- پتروشیمی
- پالایشگاههای نفت و گاز
- تولید برق
- تهویه هوای مطبوع
- پاستوریزه کردن شیر
- گرمایش ناحیهای
- سرمایش ناحیهای
- گرمایش خورشیدی
- گرم کردن استخر آب
- تاسیسات ساختمان
نتیجهگیری
تبدیل کنندههای حرارت از تجهیزات پر مصرف در تمام صنایع میباشند و تمام نیازهای شما را در رابطه با انتقال حرارت برطرف مینمایند و وظیفه اصلی آنها گرم کردن یا سرد کردن سیالات است. کاربرد مبدلهای سری APV در جهان گسترش یافته و تقاضای زیادی برای تولید این دستگاه وجود دارد. در جهان شرکتهای تولید کننده مبدل حرارتی بسیار رونق گرفتهاند. حتی در کشور ایران نمایندگیهای فروش در حال فعالیت هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید مبدل حرارتی در مشهد به راحتی میتوانید به فروشگاههای معتبر و مجاز مراجعه نمایید.
بدون دیدگاه